1. Притежавате ли лиценз за извършване на ДДД дейност?
– Да, фирмата е лицензирана под номер 60-00-269/29.06.18г в Министерство на Здравеопазването с основен предмет на дейност дезинфекция, дезинсекция и дератизация и работи под контрола на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).
2. С какви препарати работите?
– Нашите служители боравят единствено с препарати с доказано качество на световно известните производители BASF, Bayer, Syngenta, Pel Gar, които не са ракообразуващи и нямат остра или задушлива миризма и са с дълготрайна ефективност. Всеки от тези препарати притежава разрешение за предоставяне на пазара от Министерството на Здравеопазването на Република България.
3. Безопасни ли са препаратите, които използвате?
– Да, всички препарати са абсолютно безвредни за хора и животни при спазване на определени препоръки, дадени от производителя на препарата.
4. Давате ли гаранция за извършената работа?
– Да, даваме гаранция от 6 месеца за унищожаване на хлебарки и гаранция за тотално унищожение на дървеници.
Условията за даване на гаранция от 6 месеца за унищожаване на хлебарки са:
1. Минимум 2 ДДД обработки – в рамките на 2 седмици една от друга.
Всяка от тези 2 ДДД обработки е с различна цел:
– първата ДДД обработка е насочена към унищожението на живите вредители
– с втората ДДД обработка се цели унищожението на младото поколение, излюпено след първата ДДД обработка.
2. По време на огледа нашият екип на място ще прецени колко голяма е популацията и дали ще са необходими повече от две ДДД обработки.
Условията за даване на гаранция за тотално унищожаване на дървеници са:
1. Минимум 3 ДДД обработки – в рамките на 2 седмици една от друга.
Всяка от тези 3 ДДД обработки е с различна цел:
– първата ДДД обработка е насочена към унищожението на живите вредители
– с втората ДДД обработка се цели унищожението на новоизлюпеното поколение
– тъй като дървениците са едни от най-упоритите и трудни за унищожение вредители и техният инкубационен период е по-малък от този на хлебарките, целта на третата ДДД обработка е кардинално да реши проблема с дървениците.
2. По време на огледа нашият екип на място ще прецени колко голяма е популацията и дали ще са необходими повече от три ДДД обработки.
5. Кога може да се мие и чисти?
– Най-добре е, ако има възможност да се мие винаги преди обработка, защото препаратите които използваме са на водна основа и с дълъг остатъчен ефект , затова е нужно да не ги отмиваме от местата, на които са поставени колкото се може по-дълго време.
6. Колко е времето на реакция след подаване на заявката за ДДД обработка?
– Стараем се да сме на посочения от Вас адрес до 24 часа от Вашето обаждане, като доста често успяваме да изпълним заявките в рамките на същия ден.
В много редки случай може да се наложи да изчакате до 48 часа след обаждането Ви.
7. Как да се подготвя за ДДД обработка?
– За да сте готови за ДДД обработка и да спестите време е нужно да направите следното:
– Изпразнете кухненските си шкафове, за да избегнем пръскането върху хранителни продукти или посуда.
– Изтеглете напред бялата техника (около 5-10 см) , за да осигурите достъп зад уредите. Ако все пак се затруднявате с това, нашите служители ще го направят вместо Вас на място.
– При обработка срещу дървеници извадете всичко от гардеробите и шкафовете си. Ако използвате пространството под леглата за багаж, извадете и него. Сложете дрехите си в чували и ги завържете (по дрехите може да има дървеници и трябва да ограничите тяхното разпространение). След обработката на засегнатите места, трябва да изперете всичките си дрехи на висока температура или най-добре на химическо чистене.
– При обработка на открити площи, премахнете каквото можете от двора и покрийте всички водосъдържатели (басейни, алпинеуми, герани и др.)
8. Възможно ли е да обработите само едно помещение (кухнята например) ?
– Да, разбира се, че е възможно, но тогава няма да можем да ви гарантираме унищожението на вредителите, защото няма как да знаем къде точно са снесли яйцата си. Обикновено след обработка вредителите стават по-активни и за да сме сигурни, че , а след обработка те започват да се движат повече от обикновено и за да сме сигурни, че ще имат контакт с поставения препарат е правилно да се обработи цялото жилище.
9. Имам нужда от обработка, но цената не ми е по възможностите. Има ли по-евтин вариант?
– Да, може да се възползвате от по-ниски цени за обработка на вашето жилище. За целта е нужно само да организирате и съседите си да ни се обадят за ДДД обработка. Колкото повече домакинства съберете, толкова по-ниска ще е цената за Вас.
10. Възможно ли е ДДД обработката да е в събота или неделя?
– Да, разбира се, екипите ни работят 24/7 за вашето удобство и улеснение.