Хлебарките са един от най-неприятните и най-често срещани видове инсекти, с които клиентите ни се сблъскват в ежедневието си. Наред с това, че предизвикват неприятно усещане за погнуса, те са преносители и на редица заболявания, като Астма, Салмонела, Дизентерия, Гастроентерит и други.
При борба с хлебарките трябва да се подхожда с особено внимание, тъй като те са доста упорити вредители.

ВНИМАНИЕ!!! Помнете, ако видите дори само една хлебарка, то тя не е сама – има поне още 10, които не виждате!

Пръскане срещу ХЛЕБАРКИ
48 лв. 54 лв.
Квадратура на помещението
Квадратура на помещението до 100 м2 до 150 м2
  Гаранция*
Гаранция* 6 МЕСЕЦА 6 МЕСЕЦА
  Време за реакция
Време за реакция до 48 часа до 48 часа
  Сертификат за препарата
Сертификат за препарата
  Сертификат за препарата
Инструктаж за превенция
 
Поръчай Поръчай

* Гаранция от 6 МЕСЕЦА се дава след втора обработка на обекта, която се извършва 2 седмици след първоначалната. Ако в рамките на 6 месеца след втората обработка проблемът се появи отново, третирането е за НАША сметка.

Всички посочени цени са с включено ДДС

Интересни и любопитни факти за хлебарките

Тяхното развитие най-често е в градовете, където присъства ТЕЦ, но това не значи, че няма да ги срещнем и в сгради без него. Доста по-рядко, но не и невъзможно е да се забележат и в къщите. За тяхното изтребване не е от значение къде пребивават, а начинът, по който се унищожават, а именно – със старателно отношение и постоянство.

Хлебарките дължат оцеляването си на дебела обвивка, която покрива техните яйца, затова няма препарат който да им влияе, докато са в тази обвивка, и това е една от причините в повечето случаи да има нужда от повторна обработка. В по-голяма част от случаите хлебарките се укриват в кухнята, за това е много важно на нея да се обърне най–голямо внимание. За по-качествена обработка е препоръчително да се освободят всички шкафове в кухнята, за да бъдат обработени отвътре. След като сме обработили внимателно всички ъгълчета в кухнята е ред и на електроуредите – хладилник, пералня, микровълнова печка, кафе-машина, съдомиялна машина, та дори и телевизора и компютъра и други подобни уреди, които при работата си отделят топлина и влага. Много често проблемът е вътре в самите тях, затова е нужно да се огледат много добре и ако има нужда да се обработят с подходящ препарат. Препоръчително е всички електроуреди и мебели, които са плътно до стената като легло, диван и т.н да са леко отдръпнати от нея (не повече от 10см).

След кухнята е важно да обработим и мокрите и влажни помещения (баня, килер и др.). Хлебарките се чувстват много добре и се размножават и във въздухоотводите на банята, както и в колекторните шахти, където влагата е в изобилие, особено ако има течове, което се среща много често в панелните блокове и по-старите къщи.

Обработките против хлебарки се провеждат със специални препарати, които са пригодени за домашна употреба и са безвредни както за хората, така и за домашните любимци. Достатъчно е след обработката в самото помещение да не присъства никой за около час, за да може препаратът да засъхне, след което няма никакъв проблем за обитаващите го, тъй като засъхнал веднъж той не полепва по нищо и не вреди както на Вас така и на домашните Ви любимци.

“Чистач Вредители” ЕООД Ви дава 6 МЕСЕЦА ГАРАНЦИЯ за хлебарки!

Ако през тези 6 месеца откриете наличие на хлебарки, допълнителната обработка ще е за наша сметка!

Не забравяйте – Вашите проблеми са наши!

Затова ето и няколко допълнителни съвета за борба с хлебарките:

Проблемът се задълбочава и от това, че хлебарките и техните яйца се пренасят заедно със стоки, предмети или опаковки. Те могат да дойдат и от съседите: по канализацията, през отвори и цепнатини като комини и колекторни шахти дори през вратата. Така, че за да бъде успешна борбата с хлебарките, тя изисква перманентни усилия:

1. Лишете хлебарките от храна и не дръжте храната на открито.

2. Затегнете крановете на чешмите, огледайте добре водопроводните тръби и спрете течовете и сълзенето от тях. Хлебарките могат без храна, но не могат без вода.

3. Поддържайте чисто.

4. Уплътнете пролуките и процепите под вратите, през които може да проникват хлебарките.

5. Внимавайте, когато внасяте предмети, особено картонени опаковки – с тях може да внесете и хлебарки.

6. При възможност опитайте да организирате съседите, обработете два пъти с препарат с дълготрайно остатъчно действие цялата сграда, в това число мазетата и стълбищата. Резултатите след такава обработка са повече от добри.

7. Единичните обработки имат ефект, но ако съседите ви имат хлебарки и съжителстват с тях мирно и кротко, то е въпрос на време те пак да ви навестят.

8.Когато не можем да накараме съседа да направи обработка против хлебарки, то единствената защита е профилактичната обработка.