Дървениците са едни от най-неприятните и трудни за унищожаване вредители,  но “Чистач Вредители” ЕООД Ви дава ГАРАНЦИЯ ЗА ТОТАЛНОТО ИМ УНИЩОЖЕНИЕ!

Най-често се срещат в студентски общежития, хотели и жилища, където има текучество на хора, които често  пътуват. Един от честите  начини за  разпространение е преносът на дрехи от една стая в друга. Понякога се разпространяват и по тръбите за парно и чрез птици и прилепи, които обитават подпокривните въздушни пространства и кофите за отпадъци.

Възрастните дървеници достигат 4-6 мм. дължина и имат червено-кафява окраска и предпочитат да живеят  около дървени повърхности ( дюшемета, гардероби и т.н.).

Младите нимфи, тоест скоро излюпени дървеници, пият кръв до 3 мин. ,а възрастните – 10-15 мин., като поемат 2.5-3 пъти повече от теглото на тялото си и отделят фекална течност, която оставя характерни тъмни петна. Женската снася дневно от 1 до 5 яйца в продължение на два месеца или около 200 яйца през живота си.

Хубавото в случая е, че те за разлика от други вредители НЕ са преносители на зарази. 

Това което трябва да знаете за дървениците е, че не са лесни за убиване. Затова е добре  да не се експериментира с тях. Щом разберете за присъствието на дървеници, най-добре се доверете  на професионална ДДД фирма.

Ако проблемът с дървениците се задълбочи (повече от няколко месеца) се стига до огромни колонии, най-вероятно резистентни и тогава единственият вариант пред Вас ще бъде изхвърляне на мебелите и настилките и основен ремонт до панел (тухла).

Именно поради ограниченото време за справяне с проблема, НЕ се опитвайте да решите проблема сами. Битката с дървениците е много сериозна задача, за която не разполагате с много време за експерименти.

НО, ако все пак сте решили сами да се справите с тях, трябва да знаете, че рискувате  да не се справите , и по този начин  ще изгубите ценно време, през което време те още повече ще са се размножили,  и има голяма вероятност  да ги разнесете и на някой близък или съсед.

Обикновено дървениците живеят в леглото или около него. Независимо дали има матрак или дюшек – това е любимото им място, защото по този начин те са най-близо до жертвата.

Признаците за наличие на дървеници са изхвърлени кожи на нимфи, излюпени и неизлюпени яйца, сламено жълти, тъмно кафяви или черни петънца (точки от екскременти, състоящи се главно от вода, с малко кръв) и неприятно сладникава, подобна на кориандър миризма. Типичен признак също са и оплакванията на наличие на ухапвания, причинени по време на сън.

Местата, които трябва да проверите за наличие на дървеници, са шкафчетата и скриновете около леглото, под перваза, зад някоя картина или плакат на стената, в пролуките, където се съединяват тапетите, около корнизите на тавана и около тръбите на парното.

Без значение къде са образували своите гнезда, начинът за унищожаване на дървеници е един – старателно опръскване  на всички типични места за тях.

Практиката показва, че с едно опръскване е доста трудно да се отървете от дървениците. Често се налага повторна обработка около 10 дни след първата.

 

 

Пръскане срещу ДЪРВЕНИЦИ 60 лв. 78 лв. 96 лв.
Квадратура на помещението  1 стая  2 стаи  3 стаи
Гаранция * ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ
Време за реакция до 48 часа до 48 часа до 48 часа
Сертификат за препарата
Инструктаж за превенция
ПОРЪЧАЙ ПОРЪЧАЙ ПОРЪЧАЙ

 

* Гаранция за ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ се дава след три ДДД обработки на обекта през 10-14 дни всяка. Ако след третата обработка проблемът се появи отново, третирането е за НАША сметка.

Всички посочени цени са с включено ДДС