Дървениците са едни от най-неприятните и трудни за унищожаване вредители,  но “Чистач Вредители” ЕООД Ви дава ГАРАНЦИЯ ЗА ТОТАЛНОТО ИМ УНИЩОЖЕНИЕ!

Пръскане срещу ДЪРВЕНИЦИ
60 лв. 78 лв. 96 лв.
Квадратура на помещението
Квадратура на помещението 1 стая 2 стаи 3 стаи
  Гаранция*
Гаранция* ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ
  Време за реакция
Време за реакция до 48 часа до 48 часа до 48 часа
  Сертификат за препарата
Сертификат за препарата
  Инструктаж за превенция
Инструктаж за превенция
 
Поръчай Поръчай Поръчай

* Гаранция за ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ се дава след три ДДД обработки на обекта през 10-14 дни всяка. Ако след третата обработка проблемът се появи отново, третирането е за НАША сметка.

Всички посочени цени са с включено ДДС

Какво още е хубаво да знаете за дървениците

Най-често се срещат в студентски общежития, хотели и жилища, където има текучество на хора, които често  пътуват. Един от честите  начини за  разпространение е преносът на дрехи от една стая в друга. Понякога се разпространяват и по тръбите за парно и чрез птици и прилепи, които обитават подпокривните въздушни пространства и кофите за отпадъци.

Възрастните дървеници достигат 4-6 мм. дължина и имат червено-кафява окраска и предпочитат да живеят  около дървени повърхности ( дюшемета, гардероби и т.н.).

Младите нимфи, тоест скоро излюпени дървеници, пият кръв до 3 мин. ,а възрастните – 10-15 мин., като поемат 2.5-3 пъти повече от теглото на тялото си и отделят фекална течност, която оставя характерни тъмни петна. Женската снася дневно от 1 до 5 яйца в продължение на два месеца или около 200 яйца през живота си.

Хубавото в случая е, че те за разлика от други вредители НЕ са преносители на зарази. 

Това което трябва да знаете за дървениците е, че не са лесни за убиване. Затова е добре  да не се експериментира с тях. Щом разберете за присъствието на дървеници, най-добре се доверете  на професионална ДДД фирма.

Ако проблемът с дървениците се задълбочи (повече от няколко месеца) се стига до огромни колонии, най-вероятно резистентни и тогава единственият вариант пред Вас ще бъде изхвърляне на мебелите и настилките и основен ремонт до панел (тухла).

Именно поради ограниченото време за справяне с проблема, НЕ се опитвайте да решите проблема сами. Битката с дървениците е много сериозна задача, за която не разполагате с много време за експерименти.

НО, ако все пак сте решили сами да се справите с тях, трябва да знаете, че рискувате  да не се справите , и по този начин  ще изгубите ценно време, през което време те още повече ще са се размножили,  и има голяма вероятност  да ги разнесете и на някой близък или съсед.

Обикновено дървениците живеят в леглото или около него. Независимо дали има матрак или дюшек – това е любимото им място, защото по този начин те са най-близо до жертвата.

Признаците за наличие на дървеници са изхвърлени кожи на нимфи, излюпени и неизлюпени яйца, сламено жълти, тъмно кафяви или черни петънца (точки от екскременти, състоящи се главно от вода, с малко кръв) и неприятно сладникава, подобна на кориандър миризма. Типичен признак също са и оплакванията на наличие на ухапвания, причинени по време на сън.

Местата, които трябва да проверите за наличие на дървеници, са шкафчетата и скриновете около леглото, под перваза, зад някоя картина или плакат на стената, в пролуките, където се съединяват тапетите, около корнизите на тавана и около тръбите на парното.

Без значение къде са образували своите гнезда, начинът за унищожаване на дървеници е един – старателно опръскване  на всички типични места за тях.

Практиката показва, че с едно опръскване е доста трудно да се отървете от дървениците. Често се налага повторна обработка около 10 дни след първата.