Бълхата е малко насекомо, което живее по тялото на животните и по дрехите на човека. Тя смуче кръв и причинява закръглени и неприятни ухапвания, в центъра на които има черна точка. Макар и да не са болезнени, те водят до неприятни обриви и сърбеж. Не е рядкост и развиването на алергични симптоми към тяхната слюнка. Бълхата има добре развити задни крачета, което позволява да скача на разстояние до половин метър както вертикално, така и хоризонтално, което спомага за тяхното бързо разпространение и размножаване.

Пръскане срещу БЪЛХИ
72 лв. 84 лв. 108 лв.
Квадратура на помещението
Квадратура на помещението до 100 м2 от 100 до 200 м2 от 200 до 500 м2
  Гаранция*
Гаранция* ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ
  Време за реакция
Време за реакция до 48 часа до 48 часа до 48 часа
  Сертификат за препарата
Сертификат за препарата
  Инструктаж за превенция
Инструктаж за превенция
 
Поръчай Поръчай Поръчай

 

* Гаранция за ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ се дава след втора обработка на обекта, която се извършва 10 дена след първоначалната. Ако след втората обработка проблемът се появи отново, третирането е за НАША сметка.

Всички посочени цени са с включено ДДС

Признаци за наличие на бълхи

Признаците за наличие на бълхи са следните:

  • ухапвания около глезените и долната част на краката
  • черни точици по домашния Ви любимец или в леглото му
  • раздразнение на домашния Ви любимец или силен сърбеж

ВАЖНО: Ако имате домашен любимец – котка или куче – задължително го обезпаразитете в деня, преди да ви посетим.

Бълхи се развиват и в жилища, в които няма животни. Уличните безстопанствените животни разпространяват бълхи навсякъде, а така те стигат и до жилищата на хората. Друг начин е в мазето на жилищната сграда да има бълхи и когато не се вземат мерки, популацията им нараства и излизат от мазето, като достигат до партерния етаж, а от там лесно стигат и до дома Ви.

Най-често бълхите се развиват у дома, в мазето, в склада или на двора, но независимо къде са се развили бълхите, за тяхното тотално унищожение обикновено се налагат две обработки през десет дни.

 

Бълхи в дома

Когато бълхите са в  дома Ви е добре да се вземат мерки веднага, защото те се размножават доста бързо. Ако имате домашен любимец е желателно той да се разходи навън за около час, а ако проблема е от него е препоръчително да се обезпаразити преди обработката на жилището.

Обработката срещу бълхи в дома е чрез опръскване. Третира се навсякъде по земята и меката мебел. На тези места бълхите скачат и там трябва да имат контакт с препарата. Сред любимите места на бълхите в жилището са дивана, под леглото, мокета. На тези места трябва да се обърне повече внимание при пръскането срещу бълхи.

Полезен трик в борбата с бълхите е използването на прахосмукачка . Това не разрешава кардинално проблема, но помага за по-бързото му ликвидиране. Когато се чисти с прахосмукачка се събират част от бълхите, както и яйцата им.

Има много случаи, когато бълхите биват унищожени само след една обработка, тъй като в жилищата се взимат по-бързо мерки за ликвидирането им.

 

Бълхи в мазето

Мазето е мястото, където бълхите развиват най-големи популации, тъй като именно мазето предлага най-добрите условия за това. Друг сериозен проблем е, че в мазето на блоковете се слиза много рядко, особено през лятото, когато е сезонът на бълхите и наличието на бълхи се забелязва, когато положението вече е много сериозно и е най-добре да се ползват услугите на ДДД фирма. Третият сериозен проблем, който спомага за бързото разпространение и размножаване на бълхите в мазето са многото ненужни или рядко използвани вещи, които се струпват там. Те са рай за бълхите, които снасят там своите яйца.

Обработката срещу бълхи в мазето е чрез обилно опръскване. Обработват се пода и стените на височина от 0.5-1 метър, където бълхите кацат. Препоръчително е преди самата обработка да се отворят мазетата на съседите и абонатната станция. В противен случай има риск в някое от тях да остане гнездо на бълхи, които да оцелеят.

Почти без изключения се налага втора обработка след 10-на дни.

 

Бълхи в складовете

Складовете със своите стоки, каси, кашони и палета и постоянният им внос и износ създават много добри условия за бълхите и ги прави много добри гнезда за развитие на бълхи. Бълхите в склада идват или със стоката или са носени от животни. Някои от складовете имат много дупки, през които влизат всякакви животни.

Обработката на склад срещу бълхи е чрез опръскване на цялата площ. Доста често бълхите в склада биват унищожени още след първата обработка, но не е изключено, ако проблемът е много сериозен, да се наложи още една обработка след 10 дни.

 

Бълхи в открити пространства

Много често бълхи се развиват и на двора, наплощадката пред блока, или на дворав училището, или около кооперацията, в която живеем. Там борбата с тях е най-трудна, тъй като се пренасят от кучета, котки, или други постоянно преминаващи животни. От друга страна навън е прашно и мръсно, което допълнително пречи на действието на препарата. Атмосферните условия също влияят на препарата – топлината и дъжда пречат на препарата да действа дълго време. Често има и наличие на някакви стари  и ненужни вещи, дърва за огрев и тн, които предоставят идеални условия за укриването и размножаването на бълхите.
Проблемът отново се решава чрез обилно опръскване на цялата площ и тук вече задължително трябва да има втора обработка след 10 дни.