Гризачите са плашливи и потайни, но високо интелигентни животни, който най-често водят нощен начин на живот. Някои гризачи, като домашните мишки и плъховете, са неизменен спътник на човека навсякъде по света. Повечето видове са растителноядни, но има всеядни и насекомоядни. Плъховете и мишките са изключително предпазливи към промени в околната им среда и именно затова борбата срещу тях не е за подценяване. Те създават колониите си в мазетата, канализацията, общите части на сградите, тавански помещения, дупки, под бетон, веранди, в стенни кухини и други трудно достъпни места, което допълнително ги прави трудни за контрол.

В градски условия гризачите се срещат навсякъде – в дома, в мазето, в хранителните магазини, в заведенията и в общите части на сградите, където имат добро прикритие и лесен достъп до хранителните отпадъци на хората. Има случаи и на атаки в апартаментите по ниските етажи. С течение на времето проблемът с тях се задълбочава, тъй като не се вземат необходимите мерки за тяхното унищожаване.

Когато се наблюдава наличие на гризач в по-горе изброените обекти има различни начини за отстраняване на проблема в зависимост от вида на обекта, дали е обитаван или не, колко е голяма популацията на гризачите и тн.

Отстраняването и справянето с популациите на всякакви видове гризачи се нарича ДЕРАТИЗАЦИЯ.

“Чистач Вредители” ЕООД  прилага професионална дератизация, при която се използват различни методи и похвати, съобразени с най-новите и съвременни тенденции в борбата с гризачите.

ДЕРАТИЗАЦИЯ
60 лв. (за посещение) По договаряне По договаряне
Квадратура на помещението
Квадратура на помещението до 100 м2 до 300 м2 до 1000 м2
  Време за реакция
Време за реакция до 48 часа до 48 часа до 48 часа
  Сертификат за препарата
Сертификат за препарата
  Инструктаж за превенция
Инструктаж за превенция
 
Поръчай Поръчай Поръчай
Всички посочени цени са с включено ДДС

Препарати за дератизация

Препаратите, които използваме за дератизация са безопасни и безвредни за човешкото здраве и всички домашни любимци, не са канцерогенни и нямат миризма.

За по-голяма сигурност, както и за добър естетичен вид тези препарати са под формата на примамки, които се поставят в заключени дератизационни кутии, което намалява риска някой друг освен гризачите да достигнат до тях.

“Чистач Вредители” ЕООД приема сериозно Вашите проблеми с гризачите, затова сме подготвени да изготвим индивидуална оферта за дератизация за Вас след безплатен оглед!

ВНИМАНИЕ!!! Плъховете  пренасят и предават редица сериозни заболявания. Те могат също така да пренесат болестотворни паразити като бълхи, дървеници и кърлежи във Вашия дом.

Когато един плъх е  достатъчно изплашен, той може да нападне и човек.